Som 359 socis i sòcies | Col·labora | Contacta | Subscriu-te al butlletí

Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

Projecte pilot: un distintiu per a les varietats locals de Mallorca

Cada vegada més persones coneixen les varietats locals, redescobrint els sabors i textures que ens esforçam per recuperar i conservar. Un dels objectius principals de l’Associació és facilitar la seva identificació com a productes que tenen en compte la tradició i l’herència viva que suposen aquests cultius. Amb aquest objectiu vàrem sol·licitar i se’ns ha concedit un projecte pilot per a estudiar el desenvolupament d’un distintiu que marqui aquells productes frescos o elaborats amb varietats locals, els cultius participants del qual ara n’estam seguint la traçabilitat.

Per al seu desenvolupament ens hem pogut basar en treballs anteriors com el de na Maria Massanet (que es pot consultar aquí) i amb experiències d’altres entitats com el cas d’èxit de ProSpecieRara , una fundació suïssa que treballa per a la conservació i recuperació de races i varietats autòctones, i que des de fa gairebé 20 anys expedeix el seu propi segell que identifica un gran nombre de productes com a varietats locals.

El passat abril, durant la fira de la biodiversitat cultivada de Porreres, vàrem poder comptar amb la presència d’en Béla Bartha, director de l’entitat, que ens va explicar tot el funcionament intern d’aquest distintiu. Moltes gràcies!

19 d’agost de 2022

caCA