Som 355 socis i sòcies | Col·labora | Contacta | Subscriu-te al butlletí

Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

Inicia la campanya de porgat 2023 de Sa Porgadora

Aquest dilluns 3 de juliol comença la campanya del 2023 del servei de porgat a la Cooperativa Agrícola de Sineu, del Camp Mallorquí.

El servei de porgat consisteix en la neteja de gra (cereals i llegums) de varietats locals, varietats foranes, en convencional i en ecològic. Tots els interessats/des en porgar cereals i llegums podeu demanar cita prèvia a través de saporgadora@gmail.com o al telèfon 693 066 858.

Sa Porgadora és l’únic centre de neteja de gra ecològic i de varietats locals a Mallorca i a les Illes. Aquest projecte el gestionam des de la nostra entitat juntament amb el Camp Mallorquí, propietari de les instal·lacions i de la realització de la neteja del gra. Nosaltres ens encarregam de la gestió, per tal que el projecte funcioni bé i els usuaris del servei quedin satisfets.

És important que abans de demanar hora per venir a porgar llegiu el Decàleg dels cerealistes del servei de porgat.

La neteja del gra no només és important pel que es pugui aconseguir com a producte final, sinó que és un procés clau per a la conservació i la millora de llavor i gra de qualitat. Així, és una eina important per preservarla biodiversitat cultivada, per fomentar l’autonomia dels pagesos i, per tant, la sobirania alimentària.

30 de juny de 2023

caCA