Som 355 socis i sòcies | Col·labora | Contacta | Subscriu-te al butlletí

Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

Inicia la campanya de porgat 2021

Aquest dilluns 28 de juny s’ha iniciat la campanya del 2021 del servei de neteja de gra de varietats locals i ecològic. Aquesta campanya és la tercera del projecte pilot “Innovació pel desenvolupament de nous processos de gestió i noves pràctiques de neteja de gra de varietats locals i ecològic” que desenvolupam l’Associació de Varietats Locals i Camp Mallorquí Fruits a les instal·lacions de Sineu.

És l’unic centre de neteja de gra ecològic i de varietats locals a les Illes Balears i s’ha creat fruit de la necessitat del sector en obtenir un gra net per a elaboració de farines i/o tenir una llavor neta i seleccionada per a la ressembra.

Aquest fet és degut, entre d’altres a causa dels següents factors: el minifundisme i la utilització de la mateixa maquinària de sembra i recol·lecció de gra per a diferents finques, el que provoca la mescla de diferents espècies en detriment de la conservació de les varietats en la seva puresa.

La neteja del gra no només és important pel que es pugui aconseguir com a producte final, sinó que és un procés clau per a la conservació i la millora de llavor i gra de qualitat. Així, és una eina important per preservarla biodiversitat cultivada, per fomentar l’autonomia dels pagesos i, per tant, la sobirania alimentària.

Si tens llegums i/o cereals que necessitin ser netejats et pots posar en contacte amb nosaltres i t’explicarem com funciona el servei de neteja de gra.

Més info: saporgadora@gmail.com / 693066858

#saporgadora #cerealsdevarietatslocals #projectepilot #PDR #fogaiba #feimfeinaPDR #feimfeinaambtu #feimfeinaperatu

2 de juliol de 2021

caCA