Som 355 socis i sòcies | Col·labora | Contacta | Subscriu-te al butlletí

Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

Foment de la multiplicació, conservació, ús i intercanvi de recursos fitogenètics

El projecte de multiplicació de llavors de varietats locals és el cor de la nostra entitat. Es va decidir posar en marxa fa una desena d’anys per tal de poder oferir algunes d’aquestes varietats a la població illenca, perquè es puguin continuar reproduint, consumint i adaptant al nostre territori.

Aquest projecte però, sempre ha estat i continua sent deficitari, ja que la multiplicació, extracció i conservació de les llavors és una tasca molt artesana, que necessita temps i coneixements adequats per poder aconseguir una llavor i unes varietats de qualitat. És per això que alguns projectes com “Foment de la multiplicació, conservació, ús i intercanvi dels recursos fitogenètics de Mallorca”, que ens permeten finançar a través de subvencions part d’aquest projecte, són decisives per tal de continuar amb aquesta tasca.

Dins aquest projecte enguany hem dut a terme l’organització i coordinació del cultiu de les diferents varietats locals per a llavor, amb el seguiment i selecció a camp de varietats com la ceba blanca mallorquina, l’albergínia morada, o el meló manto del Senyor, per exemple. Una vegada collides aquestes varietats n’hem extret la llavor, que en estar ben netejada, seca i havent fet el test de germinació ha passat a formar part del reservori de conservació i per poder dispersar entre la població i multiplicar-ne els següents anys.

A més, actualment ja hem començat la campanya d’hivern, amb la sembra i trasplantament de cols i colfloris, i amb l’inici de planter de cebes i enciams per trasplantar a final d’any.

#feimfeinaPDR #feimfeinaambtu #feimfeinaperatu

13 d’octubre de 2023

caCA