Som 355 socis i sòcies | Col·labora | Contacta | Subscriu-te al butlletí

Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

Oposició a la creació de la marca registrada CANONETA

La normativa existent amb relació a marques i denominacions varietals prohibeix expressament l’existència d’una denominació varietal i una marca comercial (Llei 3/2000 de 7 de gener). A més, la denominació registrada d’una varietat passa a ser la seva designació genèrica, i aquesta no pot ser objecte de marca. Així i tot, si una marca es crea amb anterioritat al registre de la denominació varietal, aquesta segona ja no es podria registrar.

En aquest sentit, des de l’Associació de Varietats Locals (AVL) ens hem assabentat de la sol·licitud de la marca CANONETA davant l’Oficina de Propietat Intel·lectual de la Unió Europea (EUIPO), i per això, com a entitat que vetlla per la conservació i protecció de les varietats locals, ens hem oposat a la creació d’aquesta. Aquí podeu trobar el recurs que hem enviat juntament amb l’oposició, on trobareu més informació.

Tot i la legislació aplicable, des de l’AVL tampoc creiem que sigui lògic deixar registrar una marca de nom igual al d’una varietat local existent, encara que aquesta no estigui registrada com a denominació varietal. No s’hauria de poder posar el nom d’una varietat local a una marca, ja que es priva a qualsevol persona d’utilitzar aquesta denominació, que és patrimoni cultural de tota la població.

24 de novembre de 2020

caCA