Som 360 socis i sòcies | Col·labora | Contacta | Subscriu-te al butlletí

Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

Multiplicació de llavors i ADV Varietats Locals – juliol 2023

Durant aquest darrer mes, hem duit a terme l’extracció d’algunes llavors d’hivern, com pastanaga morada, ceba blanca mallorquina i colflori de Tots Sants, gràcies als voluntaris. També dins del projecte de multiplicació hem fet algunes visites per tal de seguir i seleccionar les varietats. Els cultius d’estiu ja estan ben desenvolupats, i dins aquest mes d’agost collirem les primeres tomàtigues. A més, ja hem començat la campanya de llavors d’hivern, que podreu anar trobant a les botigues col·laboradores i a la nostra botiga en línia, per tal d’iniciar el planter de cols, colfloris i altres varietats d’hivern.

Però no només hem fet feina amb les llavors… a través de l’ADV de l’associació hem fet diverses visites i assessorament per a comprovar l’estat dels cultius d’hortícoles, lleguminoses i cereals de varietats locals. Ara és temps de recol·lectar la fava mallorquina, fava negra, blat xeixa…

També hem iniciat un assaig específic per prospectar la presència de l’escarabat Anthonomus eugenii, plaga prioritària, a pebre banya de cabra i albergínia morada, que afecta a les fulles i els fruits d’aquests. Encara que la plaga és originària de Mèxic, la presència fa anys de la plaga a Holanda i Itàlia (ara ja erradicat), fa pensar en la possible introducció accidental d’aquesta al nostre territori. Per això, és necessari realitzar controls per poder avisar de manera immediata en el cas que es localitzi la plaga, i així poder-la eliminar a temps. A més d’aquest assaig específic, també anam prospectant la presència d’altres plagues de quarantena per tal d’evitar, en cas que se’n localitzi alguna, la seva dispersió.

4 d’agost de 2023

caCA