Som 359 socis i sòcies | Col·labora | Contacta | Subscriu-te al butlletí

Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

Comissariat artístic “La dansa de les llavors. La germinació del coneixement”

Demà, dimarts 31 d’octubre anam a Madrid per donar a conèixer el nostre projecte de comissariat artístic “La dansa de les llavors. La germinació del coneixement”.

És una instal·lació interactiva que identifica l’acte de sembrar, i està formada per diversos elements físics: el continent on plantar, la llavor i la diversitat de les varietats locals, concretament una llavor de cada tipus de cultiu: hortícola, cereal, lleguminosa i fruiter. L’audiència pot interactuar amb l’exposició, a través de la qual aprenen més de cadascuna de les varietats de llavors i de les persones que han ajudat a conservar-les. A la nostra exposició hi ha la veu i imatge de quatre persones que cultiven les varietats seleccionades. Elles són na Maria Eulàlia Adrover i en Cosme Adrover amb l’ordi mallorquí; na Cati Vaquer amb el pebre ros; na Miquela Vanrell amb el ciuró mallorquí i na Rosa Pons amb la varietat de vinya callet.

El material interactiu ha estat realitzat per n’Enric Socias (artista transmèdia) que ha fet la filmació i l’edició, les il·lustracions són de na Nívola Uyà (artista visual), i en Lluís Vidaña (artista visual) ha realitzat la part d’escenografia i disseny gràfic. Tot el projecte ha estat coordinat per n’Aina Socies de l’Associació de Varietats Locals.

El projecte artístic va ser finalista, juntament amb altres dos projectes, de la convocatòria Brotant entre ciència i art: Les llavors com a resilients pilars de l’alimentació sana i sostenible del passat, present i futur. La nostra exposició compartirà sala amb aquests altres dos projectes: “Banco móvil de semillas” de Marco Ranieri, i “Semillas sonoras” de Javier Forment.

Aquests comisariados s’emmarquen en el marc del projecte de recerca Daniel Carasso Fellowship “El repte de la digitalització de llavors: sostenibilitat, big data i moviment social per sistemes de llavors de codi obert”, dirigit per la investigadora i doctora Raquel Ajates (UNED), i finançat per la Fundació Daniel i Nina Carasso i la UNED, en col·laboració amb el Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla i Red Planea.

Els següents mesos estaran exposats a:

• Escuelas Pías de la UNED, Madrid, del 2 al 16 de novembre del 2023.
• Museu de la Vida Rural en L’Espluga de Francolí, Tarragona, de l’1 al 31 de desembre del 2023.

Tens més informació del projecte aquí.

Pots veure els 4 vídeos del nostre projecte “La dansa de les llavors. La germinació del coneixement” al nostre canal de youtube.

30 d’octubre de 2023

caCA