Som 360 socis i sòcies | Col·labora | Contacta | Subscriu-te al butlletí

Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

ADV Varietats Locals – informe dels cultius al juny 2023

Fa uns mesos que hem posat en marxa l’Agrupació de Defensa Vegetal (ADV) Varietats Locals. Aquesta ADV compta amb una persona com a tècnica en assessorament de plagues i malalties i amb 14 socis i sòcies, amb un total de més de 200 ha de les quals més del 90% són ecològiques.

El propòsit de la nostra ADV és oferir assessorament per a protegir els cultius dels nostres socis multiplicadors de llavor ecològica i de varietats locals de la manera més respectuosa possible amb el medi ambient, i col·laborar amb l’administració per lluitar de manera col·lectiva contra agents nocius dels vegetals.

L’ADV Varietats Locals se centra en cultius hortícoles, llegums i cereals. Les plogudes d’aquest darrer mes han generat un clima especialment humit i amb unes temperatures càlides que han facilitat la propagació de fongs com el míldiu. Molts dels nostres socis han hagut de fer tractaments fungicides ecològics en la majoria dels cultius hortícoles d’estiu. En el cas dels cultius extensius, aquests han estat sota la mirada preocupada dels pagesos. També hi ha hagut zones on ha plogut reiteradament i no ha permès fer-hi els treballs de sòl apropiats, o fins i tot hem trobat fruits com les tomàtigues amb ferides pel calabruix.

Ara estam en un moment delicat, ja que començam a recollir llavors de cultius d’hivern i a la vegada ja s’han començat a desenvolupar la majoria dels cultius d’estiu. Ja hem collit la majoria de cols i colfloris i estam esperant que les plantes s’assequin abans de triar i guardar la seva llavor; altres cultius hortícoles com cebes, enciams, espinacs, julivert… també estan acabant de madurar la seva llavor. S’estan collint també pèsols d’esclovellar i de bullir. Falta poc per la recol·lecció de les faves, favó i civada, així com de l’ordi i els ciurons mallorquins.

23 de juny de 2023

caCA