Som 355 socis i sòcies | Col·labora | Contacta | Subscriu-te al butlletí

Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

Actualitat del Projecte de Multiplicació i Lifeseeding

El nostre projecte de multiplicació avança ràpidament aquestes darreres setmanes. Els cultius de col, colflori, cebes i lletugues, entre d’altres, es desenvolupen amb normalitat. Encara que a un primer moment del cultiu, a cols i colfloris es va detectar una població important d’eruga i puceta de la col, amb els pertinents tractaments es va aconseguir restablir la sanitat d’aquests.

Hem estat fent testos de germinació i ensobrant ràpidament per tenir estoc suficient per a la pròxima temporada d’estiu del 2024, i ja podeu trobar aquestes llavors a la nostra botiga online, a l’oficina i a les botigues col·laboradores. Alhora, hem anat preparant les varietats que és necessari multiplicar a l’estiu vinent, i ben aviat es farà el planter.

Paral·lelament al projecte de multiplicació, a dues parcel·les de dos multiplicadors diferents s’ha dut a terme un assaig on s’han sembrat diferents varietats de cols. Aquestes son la col borratxona, col borratxona petita, col de cabdell, col caputxina, i dues varietats híbrides, per a comparar amb aquestes.

L’idea és caracteritzar les quatre varietats locals de col, per a incorporar-les al catàleg de varietats locals de les Illes Balears de l’IRFAP, a més d’estudiar la necessitat de selecció d’aquestes i promocionar el seu consum.

8 de gener de 2024

caCA