20 anys de l’Associació de Varietats Locals

Enguany l’Associació de Varietats Locals compleix 20 anys de la seva creació. Per aquest motiu, hem pensat dur a terme diferents activitats i accions, per donar a conèixer un poc més la nostra tasca i sobretot agrair als socis i sòcies el seu compromís i dedicació a l’entitat.

Per aquests 20 anys també hem volgut modificar el nostre logo per tal de poder fer visible la nostra trajectòria en les accions i projectes que duguem a terme durant aquest any.  Podeu veure’l en les seves diferents versions a les nostres xarxes i al web.

També ens hem proposat arribar als 220 socis per celebrar els 20 anys, ens ajudes a fer-ho possible? Al nostre web pots consultar tots els avantatges de ser soci; com més socis siguem, més representació podem tenir davant les institucions a l’hora de demanar que es conservin i promoguin les varietats locals. A més, algunes de les accions dels 20 anys són només per a socis i sòcies, a què esperes per associar-te?

A continuació vos informam d’algunes de les accions que farem al llarg del 2022:

  • Es sortejaran 5 paneres de varietats locals entre tots els socis de l’entitat. Estaran formades per productes frescos i elaborats pels nostres sòcies i socis, a partir de les varietats locals que cultiven. Aquestes paneres se sortejaran a l’estiu, durant la festa de socis.Per poder guanyar una de les paneres de varietats locals has de ser soci de la nostra entitat*. A més, si ja ho ets i aconsegueixes dur-ne un de nou, pots tenir una participació doble al sorteig!
  • Aquests darrers mesos hem estat editant un vídeo que pugui recollir l’essència de l’entitat i aquests 20 anys de recorregut. És per això que hem entrevistat a alguns dels socis i sòcies, i durant els primers mesos de l’any n’anirem publicant petits tastos a les nostres xarxes. El vídeo complet es presentarà a la festa de socis.
  • Els dies 23 i 24 d’abril se celebrarà la XXIII Fira Estatal de la Biodiverditat Cultivada, a Porreres. Des de la nostra entitat organitzam la Fira, tasca que es reparteix cada any entre les entitats que formam part de la “Red de Semillas”. Dissabte 23 es durà a terme una jornada formativa i divulgativa per a tots els públics, i el diumenge 24 diferents entitats de la xarxa estatal comptarem amb una zona d’exposició i fira de llavors i altres materials dedicats a la biodiversitat cultivada i les varietats locals.
    A més, durant aquests dies també se celebrarà la XV Diada d’Agricultura Ecològica (24 d’abril) i el XIV Congrés de SEAE (23-27 d’abril).
  • Dia 17 de juny va ser el dia de creació de l’entitat, i per això dia 2 de juliol es farà una festa de celebració dels 20 anys per a tots els socis i sòcies de l’entitat. En aquesta festa es sortejaran les paneres de varietats locals, es presentarà el vídeo dels 20 anys de l’AVL, a més d’altres sorpreses que anirem desvetllant quan s’acosti el dia. Per venir a la celebració és necessari que vos apunteu a aquest formulari (fins dia 13 de juny).

* Es comptabilitzaran tots els socis i sòcies actius a dia 15 de juny de 2022.