Avui acaba la Setmana de la biodiversitat cultivada, on hem fet un bon grapat d’activitats!
Divendres 15 vàrem celebrar la jornada per professorat “Introduir l’agrobiodiversitat als centres escolars compartint experiències”. La vàrem dur a terme al centre cultural de Can Dulce, on també reivindicàrem el dia de la dona rural, compartint l’experiència de diferents mestres que posen la llavor a diferents centres educatius de Mallorca.
Dissabte vàrem fer una visita a la finca pública de Menut, on poguérem veure el banc de llavors d’espècies forestals de Balears, el viver, la xiloteca… Moltes gràcies a en Carles i na Toni per la visita!
Per acabar el cap de setmana, diumenge vàrem ser al jaciment del museu arqueològic de Son Fornés fent tallers pels més petits juntament amb el museu. A més d’una visita i taller als talaiots, varen preparar l’hortet de Son Fornés, sembrant-hi faves, alls, ciurons… També varen sembrar enciams, que se’n dugueren per cuidar a ca seva, i varen aprendre quins aliments es corresponen amb cada estació.
Durant tota la setmana també hem dut a terme les activitats “Introducció de les varietats locals als horts escolars” a diferents centres educatius, on s’ho han passat d’allò més bé! Hem pogut anar/anirem als centres socis CEIP Robines de Binissalem, CEIP Es Molinar, CEIP Escola Nova de Porreres, CEIP Nadal Campaner Arrom de Costitx, CEIP Ses Marjades de Sóller, CEIP Sant Jordi, IES Santanyí i IES Binissalem.
La jornada per a professorat i als tallers als centres educatius són activitats incloses dins el projecte “Educació ambiental sobre la biodiversitat cultivada de Mallorca”, subvencionat per l’ajuda d’activitats d’educació ambiental de la Conselleria de Medi Ambient i Territori.
22 d’octubre de 2021
Altres projectes
Visita formativa “La col·lecció de fruiters tradicionals de la Serra de Tramuntana”
Consorci Serra de Tramuntana
Vídeo La tomàtiga de ramellet com a patrimoni cultural de Mallorca
Ajuda LEADER
Venir a la Diada d’agricultura ecològica pot tenir premi!
Diada d'Agricultura Ecològica
Inauguració de l’exposició “Tomàtiga de ramellet com a patrimoni cultural de Mallorca”
Educació ambiental
Viatge formatiu: Experiències de multiplicació de llavors de varietats locals i tradicionals
Visitam projectes o finques sòcies
Viatge formatiu: Tècniques de sanejament de material vegetal i experiències de fruiters i llavors de varietats locals.
Visitam projectes o finques sòcies
Memòria anual de l’AVL 2022
Memòria d'activitats
Xerrada les varietats locals de les Illes Balears: la tasca de l’AVL
Biodiversitat cultivada
Caracterització ceba blanca i pebre ros
Col·laboració Cooperativa Agrícola de Sant Joan