Formació

Anualment duim a terme diferents actes i activitats per tal de donar a conèixer les varietats locals, la seva situació i la tasca realitzada.

     Tallers: Extracció de llavors, realització de planter de varietats locals, conservació de llavors, creació de bancs de germoplasma, tasts de varietats locals, etc.

     Xerrades: Sobre la importància de la conservació, difusió, ús i consum de varietats locals en general, d’algunes en particular i de temes relacionats.

     Jornades formatives destinades a professorat i al públic en general.

     Cursos a professionals: destinats a persones de l’àmbit de l’agricultura, ja siguin professionals, tècnics/ques, alumnat, aficionats, etc. Aquests cursos formatius tracten temes concrets en relació a l’agrobiodiversitat i les varietats locals.

A continuació teniu més informació per a cadascun dels cursos de l’any 2022 i 2023:

Cursos inclosos dins la “Proposta formativa 2022/2023 sobre l’agrobiodiversitat i les varietats locals”, subvencionats per l’ajuda de formació professional i adquisició de competències. #feimfeinaPDR #feimfeinaambtu #feimfeinaperatu

  • Introducció a la multiplicació de cultius llenyosos a partir de llavors. 29 d’octubre i 5 de novembre de 2022. Curs inclòs dins del projecte “Projecte de taller de planters de fruiters i disseny de marca i etiquetes per a productes destinat a visites divulgatives a la finca de Can Monserrat”, finançat pel Consorci Serra de Tramuntana – Patrimoni Mundial.
  • Setmana de la Biodiversitat cultivada. Del 13 al 22 d’octubre de 2022. Diferents activitats emmarcades dins aquesta, a través del projecte “Educació ambiental sobre la biodiversitat cultivada de Mallorca”, finançat per la Conselleria de Medi Ambient i Territori.
  • La col·lecció de fruiters tradicionals de la Serra de Tramuntana. 3 de juny de 2023. Visita divulgativa inclosa dins del projecte “Projecte de renovació del sistema de reg i visita divulgativa a la col·lecció de fruiters tradicionals de la Serra de Tramuntana de Can Monserrat”, finançat pel Consorci Serra de Tramuntana – Patrimoni Mundial.
Cursos formacio 3
IMG-20200912-WA0005
WhatsApp Image 2021-05-03 at 13.07.00 (2)

Els cursos de formació realitzats l’any 2021 han estat:

Cursos inclosos dins la “Proposta formativa 2021 sobre l’agrobiodiversitat i les varietats locals”, subvencionats per l’ajuda de formació professional i adquisició de competències. #feimfeinaPDR #feimfeinaambtu #feimfeinaperatu

Cursos inclosos dins del projecte “Foment de la prospecció, multiplicació, conservació, ús i intercanvi dels recursos fitogenètics de Mallorca i la seva inscripció en el catàleg de varietats locals de les Illes Balears”. #feimfeinaPDR #feimfeinaambtu #feimfeinaperatu

  • Setmana de la Biodiversitat cultivada. Diferents activitats emmarcades dins aquesta, a través del projecte “Educació ambiental sobre la biodiversitat cultivada de Mallorca. Assessorament als horts escolars i re-edició de material educatiu sobre varietats locals”, finançat per la Conselleria de Medi Ambient i Territori. Pots veure un resum de com ha anat aquí.

Els cursos de formació realitzats l’any 2020 han estat:

Cursos inclosos dins del projecte “Foment de la prospecció, multiplicació, conservació, ús i intercanvi dels recursos fitogenètics de Mallorca i la seva inscripció en el catàleg de varietats locals de les Illes Balears”. #feimfeinaPDR #feimfeinaambtu #feimfeinaperatu