Formació

Anualment duim a terme diferents actes i activitats per tal de donar a conèixer les varietats locals, la seva situació i la tasca realitzada.

     Tallers: Extracció de llavors, realització de planter de varietats locals, conservació de llavors, creació de bancs de germoplasma, tasts de varietats locals, etc.

     Xerrades: Sobre la importància de la conservació, difusió, ús i consum de varietats locals en general, d’algunes en particular i de temes relacionats.

     Jornades formatives destinades a professorat i al públic en general.

     Cursos a professionals: destinats a persones de l’àmbit de l’agricultura, ja siguin professionals, tècnics/ques, alumnat, aficionats, etc. Aquests cursos formatius tracten temes concrets en relació a l’agrobiodiversitat i les varietats locals.

A continuació podeu trobar el calendari de cursos que hem programat per a l’any 2021:

Més informació sobre cada curs i inscripcions a continuació:

Aquests cursos de formació estan inclosos dins la “Proposta formativa 2021 sobre l’agrobiodiversitat i les varietats locals”, subvencionats per l’ajuda de formació professional i adquisició de competències. #feimfeinaPDR #feimfeinaambtu #feimfeinaperatu

Aquests cursos estan inclosos dins del projecte “Foment de la prospecció, multiplicació, conservació, ús i intercanvi dels recursos fitogenètics de Mallorca i la seva inscripció en el catàleg de varietats locals de les Illes Balears”. #feimfeinaPDR #feimfeinaambtu #feimfeinaperatu

També estam duent a terme tallers als centres educatius de Palma, en el marc del programa Palma Educa, finançat per l’Ajuntament de Palma. Actualment hi ha disponibles dos tallers:  “Introdueix varietats locals al teu hort” i “Tast de varietats locals”.

Finalment, i com ja fa alguns anys, duim a terme un projecte d’educació ambiental, a través de la subvenció de la Conselleria de Medi Ambient i Territori. L’any 2020 hem dut a terme el projecte “Educació ambiental sobre la biodiversitat cultivada de Mallorca a través del joc i l’hort”, a través del qual hem realitzat el Recull de llavors per als horts escolars, que s’ha repartit gratuïtament a 40 centres escolars, i la Ludoteca de varietats locals, que durem als tallers i fires perquè hi puguin jugar els infants.

Dins la mateixa ajuda d’educació ambiental, l’any 2020 també hem participat en el projecte “Sostenibilitat al plat: Les varietats locals i la gastronomia tradicional per a una alimentació sostenible”, realitzat per l’entitat CERAI. D’aquesta manera, hem col·laborat en la realització de dos vídeos sobre la conservació de varietats locals de blat de Mallorca i albercoc de Porreres.

Els cursos de formació realitzats l’any 2020 han estat:

Cursos inclosos dins del projecte “Foment de la prospecció, multiplicació, conservació, ús i intercanvi dels recursos fitogenètics de Mallorca i la seva inscripció en el catàleg de varietats locals de les Illes Balears”. #feimfeinaPDR #feimfeinaambtu #feimfeinaperatu