Formació

Anualment duim a terme diferents actes i activitats per tal de donar a conèixer les varietats locals, la seva situació i la tasca realitzada.

     Tallers: Extracció de llavors, realització de planter de varietats locals, conservació de llavors, creació de bancs de germoplasma, tasts de varietats locals, etc.

     Xerrades: Sobre la importància de la conservació, difusió, ús i consum de varietats locals en general, d’algunes en particular i de temes relacionats.

     Jornades formatives destinades a professorat i al públic en general.

     Cursos a professionals: destinats a persones de l’àmbit de l’agricultura, ja siguin professionals, tècnics/ques, alumnat, aficionats, etc. Aquests cursos formatius tracten temes concrets en relació a l’agrobiodiversitat i les varietats locals.

Els cursos de formació realitzats l’any 2019 han estat:

o Multiplicació del fruiter. Seguiment i pràctica d’empelts

o Empelt i varietats locals de vinya.

o El viver de fruiters en varietats locals. Pautes i seguiment.

o Empelt de garrover i olivera

o Tècniques de multiplicació, neteja i conservació de la llavor ecològica

o Ús i varietats locals dels aglans com a aliment

A continuació podeu consultar els cursos que durem a terme l’any 2020:

Més informació sobre cada curs i inscripcions a continuació:

Cursos inclosos dins del projecte “Foment de la prospecció, multiplicació, conservació, ús i intercanvi dels recursos fitogenètics de Mallorca i la seva inscripció en el catàleg de varietats locals de les Illes Balears”. #feimfeinaPDR #feimfeinaambtu #feimfeinaperatu

Jornada inclosa dins del projecte “Educació ambiental sobre la biodiversitat cultivada de Mallorca a través del joc i l’hort”, finançat per la Conselleria de Medi Ambient i Territori.

Curs inclòs dins del projecte “Projecte de conservació de fruiters de varietats locals i transferència dels coneixements lligats al seu cultiu a la finca Can Monserrat d’Estellencs”, finançat pel Consorci Serra de Tramuntana – Patrimoni Mundial.

 

També estam duent a terme tallers als centres educatius de Palma, en el marc del programa Palma Educa, finançat per l’Ajuntament de Palma. Actualment hi ha disponibles dos tallers:  “Introdueix varietats locals al teu hort” i “Tast de varietats locals”.