Formació

Anualment duim a terme diferents actes i activitats per tal de donar a conèixer les varietats locals, la seva situació i la tasca realitzada.

     Tallers: Extracció de llavors, realització de planter de varietats locals, conservació de llavors, creació de bancs de germoplasma, tasts de varietats locals, etc.

     Xerrades: Sobre la importància de la conservació, difusió, ús i consum de varietats locals en general, d’algunes en particular i de temes relacionats.

     Jornades formatives destinades a professorat i al públic en general.

     Cursos a professionals: destinats a persones de l’àmbit de l’agricultura, ja siguin professionals, tècnics/ques, alumnat, aficionats, etc. Aquests cursos formatius tracten temes concrets en relació a l’agrobiodiversitat i les varietats locals.

A continuació podeu trobar el calendari de cursos que hem programat per a l’any 2021:

Més informació sobre cada curs i inscripcions a continuació:

Aquests cursos de formació estan inclosos dins la “Proposta formativa 2021 sobre l’agrobiodiversitat i les varietats locals”, subvencionats per l’ajuda de formació professional i adquisició de competències. #feimfeinaPDR #feimfeinaambtu #feimfeinaperatu

Aquests cursos estan inclosos dins del projecte “Foment de la prospecció, multiplicació, conservació, ús i intercanvi dels recursos fitogenètics de Mallorca i la seva inscripció en el catàleg de varietats locals de les Illes Balears”. #feimfeinaPDR #feimfeinaambtu #feimfeinaperatu

Finalment, i com ja fa alguns anys, duim a terme un projecte d’educació ambiental, a través de la subvenció de la Conselleria de Medi Ambient i Territori. Aquest any 2021 hem dut a terme el projecte “Educació ambiental sobre la biodiversitat cultivada de Mallorca. Assessorament als horts escolars i re-edició de material educatiu sobre varietats locals”, on hem executat diferents activitats emmarcades dins la Setmana de la Biodiversitat cultivada (pots veure un resum de com ha anat aquí). També hem participat del projecte “Sostenibilitat al plat: Les varietats locals i la gastronomia tradicional per a una alimentació sostenible”, realitzat per l’entitat CERAI, on hem dut a terme un vídeo sobre l’arròs bombeta de sa Pobla.

L’any 2020 vàrem dur a terme el projecte “Educació ambiental sobre la biodiversitat cultivada de Mallorca a través del joc i l’hort”, a través del qual vàrem realitzar el Recull de llavors per als horts escolars, que es va repartir gratuïtament a 40 centres escolars, i la Ludoteca de varietats locals, que durem als tallers i fires perquè hi puguin jugar els infants.

Dins la mateixa ajuda d’educació ambiental, l’any 2020 participàrem en el projecte “Sostenibilitat al plat: Les varietats locals i la gastronomia tradicional per a una alimentació sostenible”, realitzat per l’entitat CERAI. D’aquesta manera, vàrem col·laborar en la realització de dos vídeos sobre la conservació de varietats locals de blat de Mallorca i albercoc de Porreres.

Els cursos de formació realitzats l’any 2020 han estat:

Cursos inclosos dins del projecte “Foment de la prospecció, multiplicació, conservació, ús i intercanvi dels recursos fitogenètics de Mallorca i la seva inscripció en el catàleg de varietats locals de les Illes Balears”. #feimfeinaPDR #feimfeinaambtu #feimfeinaperatu