Receptari

Receptes amb varietats locals – vídeos divulgatius

Per celebrar els 20 anys de l’Associació de Varietats Locals hem connectat pagesos productors de varietats locals amb cuineres i cuiners de Mallorca perquè ens mostrin com preparar una recepta original amb les hortalisses i llegums de varietats locals que els feim arribar.

En aquest sentit hem preparat una sèrie de cinc vídeos divulgatius que anirem publicant durant aquest any 2022. Els podreu trobar publicats a les xarxes socials (Facebook, Instagram i Twitter) i també al nostre canal de youtube.

Aquest vídeos han estat possibles gràcies a la feina d’en Marc Alcover Riera i al finançament del projecte “Foment de la prospecció, multiplicació, conservació i intercanvi dels recursos fitogenètics de Mallorca i la seva inscripció en el catàleg de varietats locals de les Illes Balears” per part de #feimfeinapdr #fogaiba #feimfeinaambtu #feimfeinapertu

tomatigues de ramellet 1
Alberginia blanca
tomatiga de ramellet 2

El calendari de receptes

L’any 2021 vàrem editar un calendari on poder donar a conèixer i visibilitzar algunes de les varietats locals de Mallorca. En aquest calendari hi trobareu inspiració per sembrar una varietat local cada mes. D’aquesta manera, la fotografia de cada mes és la de la llavor o lloc on es troba la llavor (flor, bajoca…) d’una varietat local que es pot sembrar aquell mes. També trobareu informació sobre cada varietat i les seves dates de sembra i consum, així com dites, informació bibliogràfica i culinària.

Cada varietat d’aquest calendari està associada a una recepta, que podeu cuinar una vegada sembrada i recol·lectada la varietat. A continuació podeu consultar totes aquestes receptes:

coquetes-de-pebres
IMG_1007-1
8768594431_872896f94f

El calendari 2021: més que un calendari, va ser possible gràcies al finançament del projecte de promoció del projecte de multiplicació de llavor, per part de les subvencions per a la cooperació entre agents per desenvolupar cadenes curtes de comercialització mitjançant accions de promoció per a l’any 2020. #feimfeinaPDR #feimfeinaambtu #IllesSostenibles