Som 359 socis i sòcies | Col·labora | Contacta | Subscriu-te al butlletí

Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

NOVA Estació Meteorològica

Aquests mesos passats la nostra ADV ha complert un any. Per la convocatòria d’enguany, la intenció ha estat tecnificar un poc els nostres assajos, i per això hem instal·lat una nova estació meteorològica.

Amb aquesta, podem agafar dades de radiació, temperatura i humitat, pluviometria, vent, i fins i tot humitat a la fulla. Totes aquestes dades s’actualitzen cada hora, i les podem consultar a l’ordinador o al mòbil. Amb això, és poden predir períodes de major incidència de plagues o malalties, a més de tenir un registre fiable on comprovar dades climàtiques per a complementar assajos o estudis.

El context d’aquest any és l’assaig de la plaga prioritària Spodoptera frugiperda, un lepidòpter que està àmpliament distribuït a Àfrica i Amèrica, i molt polífag. L’entrada d’aquesta plaga suposaria un desastre a nivell productiu. Per això, és important fer prospeccions, en el nostre cas amb trampes delta amb feromona específica d’aquesta espècie, perquè si entra la plaga, aquesta es pugui erradicar de manera immediata.

Amb l’estació meteorològica, es podrà saber quins períodes son més idonis per l’entrada del lepidòpter, com el cas de les recents masses de pols provinents d’Àfrica, que poden facilitar l’arribada d’aquests tipus d’insectes.

La instal·lació d’aquesta estació ha estat possible gràcies a les ajudes per les agrupacions de defensa vegetal, per part de FOGAIBA.

#Fogaiba #PDR #feimfeina

caCA