Som 359 socis i sòcies | Col·labora | Contacta | Subscriu-te al butlletí

Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

Activitats de la Setmana de la Biodiversitat Cultivada

Torna la Setmana de la Biodiversitat Cultivada!

Del 13 al 22 d’octubre posam en marxa la jornada de formació de professorat d’enguany així com visites i tallers sobre les varietats locals i la biodiversitat cultivada. Totes aquestes activitats són presencials i gratuïtes pels socis i sòcies de l’AVL (la visita a S’Obrador té un cost de 5 € per als NO socis). A més, les places són limitades, i si no podreu assistir, per favor, no vos apunteu.

A continuació teniu la informació de cadascuna:

Jornada: Experiències d’horts escolars i varietats locals
Data i hora: dijous 13 d’octubre, de 9 a 18 h
Lloc: Can Gelabert (Carrer de la Portella, 0. Binissalem)
Imparteixen: veure programa
Inscripcions: a través de l’enllaç https://forms.gle/7pz7xFhxFzF4Fi2eA
Més informació: cursos@varietatslocals.org
En aquesta jornada s’hi presentaran diversos projectes de centres d’arreu de Mallorca, així com una ponència sobre el banc de llavors forestals, tast de varietats locals i presentació de les activitats d’educació ambiental realitzades per part de l’Associació de Varietats Locals. Aquesta jornada va destinada a docents de centres amb projectes d’hortet o a aquells interessats en conèixer projectes sobre l’agricultura i les varietats locals per aplicar-los a les seves escoles o instituts.
Jornada inclosa dins el projecte “Educació ambiental sobre la biodiversitat cultivada de Mallorca”, subvencionat per l’ajuda d’activitats d’educació ambiental de la Conselleria de Medi Ambient i Territori.

Activitat: Visita a S’Obrador, espai col·lectiu de conserves i elaborats
Data i hora: dissabte 22 d’octubre, de 10 a 12 h
Lloc: S’Obrador (Crta. Palma-Alcúdia km 23,4. Binissalem)
Imparteix: Marta Terrassa, tècnica responsable del projecte S’Obrador.
Inscripcions: a través de l’enllaç https://forms.gle/h2CUoqboi16vFhUw5
Més informació: cursos@varietatslocals.org
Aquest és un servei d’elaboració de conserves vegetals per a productors per tal de facilitar-los la possibilitat de donar valor afegit als seus productes. Un projecte de cuina industrial gestionada per APAEMA que pretén ser una eina de transformació per al sector ecològic de Mallorca.

A més, a partir d’aquesta setmana posem en marxa els tallers d’educació ambiental als centres escolars i seguiment dels hortets on hem fet tallers els anys anteriors, on treballarem el cicle de les llavors, la biodiversitat cultivada i el patrimoni viu a través de la sembra directa i la nostra ludoteca de varietats locals. Com a novetat, enguany a partir de finals de novembre també introduirem una nova unitat didàctica sobre les alzines dolces.
Aquestes activitats estan incloses dins el projecte “Educació ambiental sobre la biodiversitat cultivada de Mallorca”, subvencionat per l’ajuda d’activitats d’educació ambiental de la Conselleria de Medi Ambient i Territori.

4 d’octubre de 2022

caCA