El passat mes de gener Mallorca va ser un punt de trobada entre les diferents experiències estatal de producció de llavor ecològica i de varietats locals.
El dijous 23 es va realitzar una trobada interna a Montuïri, per donar continuïtat a una primera trobada feta l’abril de 2023 al País Basc.
La jornada s’inicià amb una trobada interna entre tots els participants per afrontar diferents propostes de col·laboració i treball en comú. Aquest acte, moderat per la presidenta de la Red de Semillas, Maria Carrascosa de la Fundación Entretantos i per la coordinació de l’entitat local de Mireia Sisquella, i els responsables del projecte de la nostra entitat, Sebastià Grimalt i Aina Socies.
El divendres 24 es va realizar una jornada a Porreres, sobre la Producció de llavor ecològica i de varietats locals. A aquesta jornada a part de la nostra entitat, hi havia representants de les entitats participaren Aleka, entitat del País Basc, així com Les Refardes, l’Era y el Col·lectiu Eixarcolant, tots ells de Catalunya.
El divendres la jornada va ser oberta al públic i fou un espai on les entitats explicaren la seva tasca. Les diferents maneres de fer feina de cada entitat i fou un espai on els assistents van poder conèixer de primera mà l’experiència en la multiplicació de llavors.
També hi va haver una taula rodona, què sota la moderació d’Aina Calafat va servir per posar sobre la taula algunes dades del CBPAE (que va aportar la técnica Antònia Guiscafrè) i també per conèixer les aportacions que van fer els pagesos ecològics participants en la jornada (Pep Cirer, Omar Jover i Biel Bauzà.
Al llarg d’aquests actes també hi fou present el director general d’Agricultura, Fernando Fernández.
Aquestes jornades es van poder celebrar gràcies a les ajudes de formació de FOGAIBA i a la subvenció de Foment, conservació i ús sostenible de recursos filogenètics en agricultura, també de FOGAIBA. També cal destacar el suport de l’Ajuntament de Porreres.
