Skip to content

QUI SOM

L’Associació de Varietats Locals de les Illes Balears es va crear l’any 2002 amb l’objectiu de promoure i fomentar l’ús i conservació de les varietats locals de les Illes Balears.

Tal i com es pot veure als Estatuts 2017 vigents,  l’Associació considera la sobirania alimentària, el respecte al medi i l’agroecologia com a eixos vertebrals de la mateixa.

Formam part i participam amb la Red de Semillas: “resembrando e intercambiando” www.redsemillas.info.

Des de la Red de Semillas ens preocupa que ja no són els pagesos,  ni els governs que estan prenent les decisions fonamentals de què i com sembrar o de com i a qui vendre. Són les corporacions que dominen el sistema agroalimentari global i els que prenen les decisions de com conservar el sòl, l’aigua i els recursos naturals.

Davant aquesta situació no hi ha negociació possible. Cal idear noves i nombroses formes de defensa i resistència per tal que puguem decidir què i com volem menjar, i què i com volem cultivar.

S’organitzen assemblees, reunions, tasques de divulgació mitjançant fires, revistes, butlletins, publicacions, llibres, etc,.. organització de cursos, jornades, xerrades, estudis i tot tipus d’acció formativa professional o econòmica.

També es dedica a la promoció de projectes d’investigació, desenvolupament i transferència tecnològica sobre biodiversitat agrícola i el seu ús en sistemes agraris alternatius.

Fira de biodiversitat agrícola. Tenerife, setembre 2010.

Fira de biodiversitat agrícola. Tenerife, 2010.