Skip to content

Conferència sobre l’Acció Preparatòria de la Unió Europea en relació als recursos genètics de l’agricultura

Varietats Locals participa a través de la Red de Semillas “Resembrando e intercambiando” a la Conferència sobre l’Acció Preparatòria de la Unió Europea en relació als recursos genètics tant animals com vegetals de l’agricultura.

Conferència Brussel·les2El passat dijous dia 9 de juny es va celebrar a Brussel·les la conferència final de l’Acció Preparatòria sobre els recursos genètics animals i vegetals de la Unió Europea (UE) relacionats amb l’agricultura. La finalitat d’aquesta jornada era donar a conèixer els resultats obtinguts sobre aquest projecte que s’inicià mes de juliol de 2014. L’objectiu de l’acció preparatòria era i és donar suport per a que la UE reconegui els potencials de valor afegit en el camp de la conservació i l’ús sostenible dels recursos genètics agrícoles.

La jornada celebrada a la capital europea va consistir en rebre la informació dels resultats obtinguts de cadascun dels 7 diferents temes específics analitzats. Així mateix, el públic va participar. Hi va haver dos torns de preguntes d’uns 15 minuts i, a més, els assistents vam poder donar la nostra opinió sobre els resultats presentats.

Després de les votacions hi va haver una taula rodona on diferents experts van donar la seva opinió sobre un o més temes específics.

Conferència Brussel·les 1Es va donar una setmana de termini (acaba dia 16 de juny) per exposar diferents opinions i suggeriments via Internet. Vam començar a preparar un document conjunt amb els de la Red de Semillas “resembrando e intercambiando”, per tal de que la nostra veu hi sigui present.

Va ser interessant des del punt de vista de reunir a tanta gent relacionada amb la temàtica. Encara que es va trobar a faltar que tenguessin en compte els drets dels pagesos ja que sense ells seria complicat comptar amb molts recursos genètics.

Articles relacionats