Skip to content

FESTA I FIRA DEL MELÓ 2014

El passat dissabte dia 6, l’Associació de Varietats Locals (en endavant AVL), en motiu del la Festa i Fira del Meló de Vilafranca va impartir una xerrada titulada “Resembra, multiplicació i consum de varietats locals. El cas dels melons, síndries i carabasses”, que està emmarcada dins el projecte “Multiplicació, selecció i registre de varietats locals”, el qual està finançat pel fons FEADER a través del programa Leader. Aquesta xerrada consistia en una presentació de l’AVL i les tasques que desenvolupa i una posada en comú de les varietats locals prospectades de melons, síndries i carabasses. A aquesta hi van assistir un grup de vileros els quals van interessar-se per la temàtica exposada i van fer aportacions interessants que permetran desenvolupar més la recerca d’aquestes varietats.

IMG-20140909-WA0005

El diumenge 7, aprofitant la Fira del Meló, es va fer una petita mostra d’algunes varietats poc conegudes de melons i síndries, com també es va dur una selecció de llavors d’hortalissa i llibres relacionats amb les varietats locals i les llavors.

SAMSUNG

Per acabar, l’AVL vol donar les gràcies a l’Ajuntament de Vilafranca i aquelles persones que desinteressadament col·laboren en aquesta tasca de recerca de melons síndries i carabasses. També demanar que si algú pot aportar informació o informants sobre varietats locals que es posi en contacte amb l’AVL.

Associació de Varietats Locals.
C/ d’en Veiet, 17
07260 – Porreres
Web: varietatslocals.org
Correu: varietats.autoctones@cmail.cat
Tel.: 693 066 858

Articles relacionats