Skip to content

LA TOMÀTIGA DE RAMELLET JA ESTÀ REGISTRADA

La tomàtiga de ramellet queda registrada com a varietat de conservació per evitar la seva apropiació.

Després de les gestions realitzades des de fa més de dos anys per l’Associació de Varietats Locals la varietat tradicional de tomàtiga de ramellet ha quedat registrada al registre de varietats comercials amb la menció de “varietat de conservació”.

La tomàtiga de ramellet és una varietat tradicional, fruit del treball de moltes generacions, que té com a característica principal la seva capacitat de conservació en fresc durant més de nou mesos penjades a les bigues de les cases, damunt canyissos i dins caixons. Forma part de la identitat del
poble de Mallorca perquè és l’única varietat de tomàtiga que permet el consum durant l’hivern, i s’utilitza principalment per fer un dels plats més típics de l’illa, el pa amb oli. La tomàtiga de ramellet es conrea des de sempre en sistemes hortícoles a l’aire lliure, en associació amb altres varietats tradicionals. Les llavors han arribat fins a la població de mà en mà, de agricultora, a filla
de agricultora. Les dones han estat dipositàries d’aquesta saviesa que renoven i transmeten amb els seus coneixements.

Comunicat de Premsa complet

La notícia a diversos medis:

Diario de Mallorca

Última Hora

IB3

20minutos.es

Mallorca confidencial.com

La información.com

 

Articles relacionats

There are no related posts on this entry.