Skip to content

9a Setmana de la biodiversitat cultivada, 14 – 20 octubre 2019

La setmana del 14 al 20 d’octubre celebram la 9a Setmana de la Biodiversitat Cultivada que s’organitza des de la Red de Semillas “Resembrando e Intercambiando” xarxa de llavors estatal formada per les diferents entitats que hi ha a cada territori.

Durant la setmana es realitzaran accions descentralitzades en els diferents territoris; tallers, degustacions, intercanvis de llavors, fires, xerrades i punts informatius sobre varietats tradicionals. El comú denominador: la gestió comunitària i dinàmica de les varietats locals, tradicionals i pageses.

La campanya “Cultiva Diversitat, sembra els teus drets” té com a objectiu conscienciar la societat de la necessitat de recuperar el patrimoni genètic agrícola per assegurar la qualitat i la sobirania alimentària.

També pretén pressionar el Govern central i les comunitats autònomes perquè desenvolupin polítiques actives que retornin les varietats tradicionals i locals al medi rural i propiciïn una legislació que doni llibertat a la pagesia per produir i comercialitzar les seves pròpies llavors.

Vos adjuntam la programació dels actes que es faran al llarg de la setmana a l’illa de Mallorca: (detall programa)

15 d’octubre. Presentació del llibre Vidas a la interperie, de Marc Badal. Cartell presentació llibreria Drac Màgic

17 d’octubre. Jornada d’Educació ambiental: Com introduir l’agrobiodiversitat als centres escolars. Cartell Jornada centre flassaders

– 18 d’octubre. Presentació del II Tom de l’Inventari de les varietats vegetals tradicionals de les Illes balears de Llorenç Payeras i Jaume Falconer. Cartell II Tom Inventari

Articles relacionats