Skip to content

Jornada sobre l’agrobiodiversitat i les varietats locals

Dins la setmana de dedicam a la biodiversitat cultivada

El passat divendres 6 d’octubre al centre Flassaders de Palma, i dins la setmana dedicada a la biodiversitat cultivada vàrem celebrar una jornada sobre l’agrobiodiversitat i les varietats cultivades.

La jornada va començar devers les nou amb una xerrada d’en Pep Rosselló i na Carme Garau tots dos de l’IRFAP sobre la tasca que està desenvolupant l’IRFAP i sobretot les que es proposen desenvolupar els propers anys. Accés a les presentacions

Seguidament, la nostra companya n’Aina Socies va presentar quatre pinzellades del que estam fent l’AVL sobretot explicà el funcionament del projecte de multiplicació.

Na Marta Mallach, del Sevei de Producció ecològica de la Generalitat valenciana, ens va explicar el Pla de la diversitat que han desenvolupat al País Valencià.

Com a descans i per omplir un poc la panxa vàrem fer un tast de diferents melons.

I a continuació intervengueren en Francesc Grimalt de 4kilos vinícola explicant l’experiència de 4kilos amb les varietats locals de vinya. Na Mireia Sisquella de l’Associació d’Era exposà una prospecció realitzada a El Cadí i Moixeró com exemple de l’estudi de la biodiversitat cultivada a dins un espai protegit com a Parc natural. Na Genma Casas de Càritas de Menorca sobre el projecte Arbres d’Algender. En Juan Velasco d’Espècies Crespí sobre l’elaboració de pebre bord a partir del pebre tap de cortí i finalment n’Antoni Mateu del Viver Bio d’Estel de Llevant sobre les varietats locals com a eina per a la integració de persones amb problemes de salut mental.

Veure programa

 

Articles relacionats